Exit Festival volgt Tomorrowland op als beste event

Het Servische zomerfestival Exit Festival heeft de hoofdprijs gewonnen tijdens de uitreiking van de European Festival Awards in Groningen. Exit Festival volgt Tomorrowland op als beste grote festival in Europa. Er waren ook prijzen voor onder anderen Daft Punk en Arctic Monkeys.

De European Music Awards zijn voor de vijfde keer uitgereikt. Duitsland viel vijf keer in de prijzen in Groningen met onder meer de prijs voor beste indoorfestival (Metal Hammer Paradise in Berlijn) en beste affiche (Melt! Festival).

Dit jaar vielen er geen Belgen in de prijzen. Vorig jaar was Tomorrowland nog goed voor de hoofdprijs, de onderscheiding voor beste festival in Europa. Die prijs ging dit jaar naar het Exit Festival in Servië.

"Get lucky" van Daft Punk werd uitgeroepen tot beste festivallied en Arctic Monkeys mocht pronken met de prijs voor beste headliner van het jaar.

De lifetime achievement award op de European Festival Awards ging naar Marek Lieberberg, de Duitse oprichter van Rock am Ring.