Gent brengt administratie onder aan het Zuid

De stad Gent gaat al haar administratieve diensten samenbrengen aan het Gentse Zuid. In totaal gaat het om 2.400 mensen. De stad huurt nu nog kantoren in het Belgacomgebouw vlak bij Portus Ganda en in de Sint-Niklaasstraat voor een aantal diensten.

Het is de bedoeling om tegen 2020 flink wat kantoren onder te brengen in wat nu nog de bibliotheek is. De stad zal ook het Electrabelgebouw tegenover het adminstratief centrum aankopen.

"Het is zo dat het gebouw van Electrabel instapklaar is", zegt schepen van Personeelsbeleid Martine De Regge (SP.A). "We hebben daar geen of weinig werk aan. De belangrijkste uitdaging wordt dan nog het verbouwen van het bibliotheekgebouw en dan moeten we ook nog aan het administratieve centrum grote werken doen."

Electrabel moet nu wel eerst op zoek naar andere kantoorruimte in Gent.