Mascotte geeft meer bloot dan nodig

Afgelopen maandag stelde baseballploeg Chicago Cubs zijn nieuwe mascotte voor, "Clark the Cub", een vriendelijk ogend beertje, leunend op een baseballbat. Maar de kritieken waren allesbehalve lovend. En dat lag op de eerste plaats niet aan het kinderachtige karakter van het diertje voor een uiterst competitieve mannensport. Vooral het gebrek aan een broek deed websites besluiten tot: "Wat een nachtmerrie, deze perverse, wandelende bontjas!". Al snel circuleerden minder kuise versies op het internet, en een daarvan dook onverwachts op tijdens een rechtstreekse uitzending op sportzender Comcast Sportsnet, die samenwerkt met tv-zender NBC.

Bij de voorstelling van de nieuwe mascotte werd niet de originele, maar bewerkte foto getoond, met zijn genitaliën open en bloot.

Gelijktijdig met het verschijnen van de foute foto meldde sportanker Nicole Darin: "De nieuwe mascotte kan niet wachten om met de kinderen in contact te komen." Om vervolgens op te merken dat "dit een bewerkte foto is. Ik denk dat we beter naar het volgende beeld gaan." Daarna volgde nog de vraag of tekenfilmfiguur Yogi beer al dan niet een broek droeg.

Darin werd door collega-journalisten alvast op Twitter bejubeld voor de "professionele manier waarop ze dit voorval live afwerkte". Wat er juist fout gegaan is, is momenteel onduidelijk, daar CSN nog niet reageerde op het voorval.

Ondanks de kritiek blijft het management van de ploeg achter de mascotte staan. "Iedereen heeft recht op een opinie, ook op sociale media. Het is wel jammer dat er mensen zijn die reageren op een manier die niets met deze mascotte te maken heeft", aldus een mededeling op nieuwswebsite Chicago Tribune.

Hier beneden kunt u de foute foto zien opduiken tijdens de uitzending:

AP2014

lees ook