Netanyahu haalt uit naar "hypocrisie" van EU over kolonies

De Israëlische eerste minister Benjamin Netanyahu heeft uitgehaald naar de "hypocrisie" van de Europese Unie. Enkele Europese landen riepen de Israëlische ambassadeur in hun land op het matje, nadat Israël onlangs had aangekondigd dat het 1.800 nieuwe woningen in de kolonies op de Westelijke Jordaanoever en in Oost-Jeruzalem gaat bouwen.

"Dat is hypocrisie", zei Netanyahu voor de buitenlandse pers. "De Europese Unie roept ambassadeurs op wegens de bouw van een paar huizen? Wanneer heeft de EU de Palestijnse ambassadeurs vragen gesteld na de oproepen om Israël te vernietigen? Het is tijd om een eind te maken aan deze hypocrisie. Dat wegen met 2 maten en 2 gewichten helpt de vrede niet vooruit. Integendeel."

De Israëlische ambassadeurs in Londen, Rome en Parijs werden vandaag op het matje geroepen. Simon Fraser, het hoofd van de Britse diplomatieke dienst, zei tegen de ambassadeur dat "de Israëlisch-Palestijnse onderhandelingen een unieke kans vormen om voorgoed een einde te maken aan het conflict", en dat "de aankondigingen over de kolonies daarop een negatieve impact hebben".