Nieuwe basisschool op campus Universitair Ziekenhuis Jette

Op de campus van het Universitair Ziekenhuis (UZ) Jette opent op 1 september de nieuwe basisschool "Het Theodoortje" de deuren. Vanaf dan kunnen er kleuters terecht, met de bedoeling om jaarlijks gradueel uit te bouwen. Dat meldt Scholengroep Brussel.

"Het Theodoortje" is een verwijzing naar Théodore Verhaegen, de stichter van de ULB waaruit later de VUB ontstaan is. De school wordt ingeplant waar ook het UZ, de Vrije Universiteit Brussel en de Erasmushogeschool zich bevinden.

Vanaf 1 september kunnen er kleuters terecht in voorlopige, modulaire containerklassen. In een volgende fase wordt overgegaan tot nieuwbouw. Samen met het kinderdagverblijf dat al op de campus aanwezig is, wordt met de komst van de nieuwe basisschool het aanbod voor ouders vergroot. Inschrijven kan nu al op de website www.inschrijveninbrussel.be.

Het is de 34e basisschool die geopend wordt door Scholengroep Brussel. Daarnaast groepeert het nog 16 scholen voor secundair onderwijs, 5 voor deeltijds kunstonderwijs, 33 kinderdagverblijven en 2 voor volwassenenonderwijs op een totaal van 73 domeinen.