Syrische chemische wapens afgevoerd via Zuid-Italië

De chemische wapens uit Syrië zullen naar de Zuid-Italiaanse haven van Gioia Tauro worden gebracht. Dat heeft de Italiaanse minister van Infrastructuur en Transport, Maurizio Lupi, gezegd aan het Italiaanse parlement.
De haven van Gioia Tauro.

Een Deens schip zal de wapens overbrengen naar de Italiaanse haven. Daar wordt de voorraad overgeladen op een schip van de Amerikaanse marine zonder één moment op Italiaanse bodem te vertoeven, aldus Lupi.

De chemische wapens zullen op het Amerikaanse schip in internationale wateren door experts onschadelijk worden gemaakt. De operatie zal begin februari plaatsvinden.

"De Italiaanse regering beschouwt de haven van Gioia Tauro als de meest aangewezen optie", rekening houdend met de logistieke en technische uitdagingen en de veilisgheidsvereisten, verklaarde Lupi nog.