Tiener misbruikte medeleerlingen in internaat

In het internaat De Windroos in Leopoldsburg heeft een tiener verschillende medeleerlingen seksueel misbruikt. Het parket van Hasselt onderzoekt de zaak.

Het verhaal staat vandaag in het Belang van Limburg, met een getuigenis van de ouders van een autistische jongen, een van de slachtoffers. Maar om hoeveel slachtoffers het in totaal gaat, en of het jongens en meisjes zijn, is niet duidelijk. De Windroos is een gemengd internaat voor probleemjongeren, van de Broeders van Liefde. Er verblijven zo'n 20 leerlingen.

"Er is inderdaad een seksueel grensoverschrijdend gedrag gebeurd van een minderjarige bij andere minderjarigen in een 24 uursopvang in Leopoldsburg", zegt Pascale Creten, pedagogisch directeur van de Broeders van Liefde, op Radio 2 Limburg.

Creten: "Vorige week hebben wij een signaal gekregen hierover en zijn we een onderzoek gestart. Alle betrokken ouders zijn individueel al aangesproken. De dader is overgeplaatst naar een aangepaste opvang buiten de voorziening."

Twee jaar geleden kwam Den Heuvel, een ander internaat in Leopoldsburg, ook al in opspraak, na seksueel misbruik tussen leerlingen. Den Heuvel werd in september vorig jaar gesloten.