Twee mannen opgepakt voor verkrachting Deense toeriste

De politie van New Delhi heeft twee verdachten opgepakt in de verkrachtingszaak van een Deense toeriste. De politie spoort ook nog andere verdachten op na ondervraging van de twee verdachten.
AP2014

De Deense toeriste was de weg kwijt naar haar hotel en had omstanders om hulp gevraagd. Ze werd echter belaagd, beroofd en naar een afgelegen plek meegenomen waar een groep mannen haar heeft verkracht. Eenmaal terug in haar hotel heeft ze samen met de manager de politie gecontacteerd.

Die ging meteen de straat op, op zoek naar de groep. Twee mannen werden opgepakt. Een van hen had de bril van het slachtoffer en 1.000 roepies bij zich. De andere man had een iPod op zak, een koptelefoon en een gsm die hij gekocht had met het geld van het slachtoffer. De twee mannen zijn ondervraagd. Op basis van hun verklaring zoekt de politie nog naar andere verdachten.

Seksueel geweld is een groot probleem in India. Na de dood van een 23-jarige vrouw die verkracht was op een bus in december 2012, raakte het probleem wereldwijd bekend. De Indiase overheid heeft verschillende maatregelen genomen om het geweld te stoppen, zoals strengere straffen, zonder succes.