Vader aangehouden voor dubbele doodslag

De 44-jarige man die gisteren in Sint-Pieters-Leeuw zijn 41-jarige echtgenote en 19-jarige dochter van het leven heeft beroofd, is vandaag door onderzoeksrechter Bruyneel aangehouden en in verdenking gesteld voor dubbele doodslag. Dat meldt het Brusselse parket. De man had zich zelf aangeboden bij de lokale politie van de zone Brussel Hoofdstad/Elsene en had daar bekentenissen afgelegd. Hij was al gekend voor feiten van slagen en verwondingen.

Het was het 11-jarige zoontje van het gezin dat gisteren de lijken van zijn 41-jarige moeder en 19-jarige zus aantrof in de gezinswoning aan het Parkplein in Sint-Pieters-Leeuw. De jongen klampte daarop een voorbijganger aan, die de hulpdiensten verwittigde. Het Brusselse parket kwam ter plaatse met een wetsarts. Er werd een gerechtelijk onderzoek geopend voor moord.

Enkele uren later, rond 15.00 uur, bood de vader van het gezin zich aan bij de politie van Brussel Hoofdstad/Elsene en bekende daar dat hij zijn echtgenote en dochter om het leven had gebracht. Over de juiste omstandigheden waarin dat gebeurde en het motief van de vader kon het parket voorlopig geen commentaar geven. Verschillende media meldden dat de man psychiatrische problemen had, maar dat kon voorlopig niet bevestigd worden.

De man verschijnt begin volgende week voor de Brusselse raadkamer. Die moet zich dan uitspreken over zijn verdere aanhouding.