Waterlek legt cannabisplantage in Avelgem bloot

In het West-Vlaamse Avelgem is een cannabisplantage met 400 planten ontdekt. De plantage werd eerder toevallig aangetroffen toen de brandweer werd opgeroepen voor een waterlek in een naburige woning.

De bewoonster van een woning aan de Vredestraat trok aan de alarmbel toen ze dinsdagavond zag hoe er water uit de woning van haar buren naar buiten stroomde. Het water kwam ook haar eigen woning binnen.

De brandweer drong eerst de woning van de buren binnen maar daar gaf niemand thuis. Bij het inspecteren van de woning werd op de bovenverdieping een volledige cannabisplantage aangetroffen. Een lek aan het waterbassin van de installatie veroorzaakte wateroverlast. Er werden in totaal 400 plantjes aangetroffen. De woning werd sinds maart vorig jaar gehuurd door een man met een Nederlands accent. De federale recherche en het parket van Kortrijk onderzoeken de zaak.

Meest gelezen