Zware hinder op E40 Gent-Brussel na ongeval met vrachtwagens

Op de E40 Gent-Brussel is ter hoogte van de verkeerswisselaar met de Brusselse Binnenring in Groot-Bijgaarden de weg vrijgemaakt. Dat meldt de federale wegpolitie.

De weg was er gedeeltelijk versperd sinds 13.00 uur na een ongeval met drie vrachtwagens. Daarbij was weliswaar slechts één gewonde gevallen, maar het ongeval zorgde urenlang voor lange files, vanaf Aalst. Pas sinds 16.45 uur kan het verkeer weer probleemloos door.

Een van de twee vrachtwagens lag deels in de zijberm en moest getakeld worden. en de chauffeur moest door de brandweer bevrijd worden. Hij werd met zware hoofd- en beenwonden naar het ziekenhuis gebracht.

Zowel de vrachtwagen die op de flank lag als een tweede vrachtwagen moesten getakeld worden. Bovendien moest de lading van een van de betrokken vrachtwagens ook overgeladen worden.

De juiste oorzaak van het ongeval staat nog niet vast. "Maar er hadden zich voor de middag al enkele kleine incidenten voorgedaan die tot files leidden", zegt Hajo Beeckman van Verkeerscentrum Vlaanderen. "Zeer waarschijnlijk heeft het ongeval zich voorgedaan in de staart van een van die files."