7.600 illegale dvd's in beslag genomen in Brussel

De politie van Brussel heeft samen met de FOD Economie twee verdachte videotheken geïnspecteerd. De ene bevindt zich in Laken en de andere in het centrum van Brussel. In totaal werden 7.600 illegale dvd's in beslag genomen en werden er toestellen gevonden waarmee illegale dvd's gemaakt kunnen worden.

Volgens de eerste vaststellingen zouden de uitbaters van de videotheken al een tiental jaren bezig zijn met illegale activiteiten. De maandelijkse omzet van de videotheken wordt geraamd op 24.000 euro.

De videotheek in Laken werd verzegeld, de videotheek in Brussel werd vrijwillig gesloten. Er werd ook vastgesteld dat er zwartwerkers werden ingezet in de zaken.

De uitbater riskeert een boete van 100.000 euro en een gevangenisstraf van maximaal 3 jaar.