"Een geluk om het leven met haar te delen"

Prins Laurent heeft een persbericht uitgezonden voor de 40e verjaardag van zijn echtgenote, prinses Claire, morgen. In het bericht, dat de prins naar het persagentschap Belga stuurde, verkondigt hij openlijk zijn liefde aan de prinses en bedankt hij haar voor het geluk dat hij voelt om het leven met haar te delen.

"Ter gelegenheid van de 40e verjaardag van Prinses Claire, wil Z. K. H. Prins Laurent met heel zijn hart zeggen hoe gelukkig hij is dat hij haar heeft ontmoet, dat hij haar hoogacht, hoeveel hij van haar houdt en dat hij haar erg dankbaar is voor de prachtige kinderen die ze hebben en die hen vervullen met geluk en trots. Elke dag die voorbijgaat, is een geluk om het leven met haar te delen", luidt het in het persbericht.

De woordvoerder van het paleis bestempelt de verklaring als een "mooie verrassing" voor prinses Claire en preciseert dat een privéfeestje georganiseerd zal worden.

Voor de 50e verjaardag van prins Laurent, op 19 oktober vorig jaar, publiceerde de website van de Stichting Prins Laurent nog een filmpje waarin de prins met een zekere humor antwoordde op vragen van zijn echtgenote. Zij kroop toen in de rol van journaliste. (zie video hieronder)