"Ik word geen grotere man, misschien eerder een dode man"

259.000 euro, dat bedrag betaalt Corey Knowlton om in Namibië een zwarte neushoorn dood te schieten. Sinds hij uit de anonimiteit is getreden om zijn toekomstige activiteit te verdedigen, wordt Knowlton naar eigen zeggen met de dood bedreigd. "Ik heb aan de FBI gevraagd om mijn gezin te beschermen", zegt hij aan de ABC.
Corey Knowlton betaalt 259.000 euro om in Namibië een zwarte neushoorn dood te schieten

Toen vorige week het nieuws over de veiling voor het doodschieten van een neushoorn werd bekendgemaakt, stroomde de kritiek van dierenliefhebbers binnen. Vrij snel werd duidelijk dat Corey Knowlton degene was die het hoogste bedrag had geboden op de veiling van de Dallas Safari Club. "Op mijn Facebook werd ik uitgemaakt voor wreedaard en barbaar", zegt de Texaan.

Volgens de 35-jarige consultant is het publiek niet perfect op de hoogte van de omstandigheden. "Het komt de neushoorns eigenlijk ten goede, want ik ga een oud dier doden dat zich niet meer kan voortplanten en dat daarenboven een gevaar betekent voor zijn soortgenoten", aldus Knowlton.

Tegenover Piers Morgan op CNN bleef hij herhalen dat zijn actie eigenlijk goed is voor de neushoorngemeenschap in Namibië. "Mijn geld wordt rechtstreeks overgemaakt aan een programma van de Namibische overheid om de neushoornpopulatie te beschermen."

De Texaan beseft door de commotie maar al te goed waarom andere jagers geen zin hebben om te bieden op een schietvergunning. "Ik ken mensen die zelfs een miljoen dollar zouden betalen, maar door de herrie terugdeinzen. En na wat ik nu meemaak kan ik hen alleen maar begrijpen."

Hij weet nog niet wanneer hij naar Namibië zal reizen om er de neushoorn dood te schieten. "Ik neem  mijn tijd, want er komt veel planning en voorbereiding bij kijken." In de CNN-studio heeft hij nog een laatste boodschap voor zijn critici. "Neen, ik geloof niet dat het van mij een grotere man zal maken, misschien eerder een dode man. Want dit is wellicht het enige moment in mijn leven dat zoveel mensen mij uit de weg willen ruimen."