"Jack and the cuckoo-clock heart" naar Berlinale

De Frans-Belgische animatiefilm "Jack and the cuckoo-clock heart" (Jack et la mécanique du coeur) van de Franse filmmakers Mathias Malzieu en Stéphane Berla is geselecteerd voor het Filmfestival van Berlijn. De film zit in de nevensectie Generation Kplus.

De film vertelt het verhaal van Jack, die het levenslicht ziet op de allerkoudste dag ooit. Wanneer zijn hart het begeeft, besluit een vroedvrouw het te vervangen door een koekoeksklok. Jack leert met de beperkingen van zijn hart om te gaan, maar dan slaat zijn hart op hol.

"Jack and the cuckoo-clock heart" kwam tot stand met steun van het Screen Flanders economisch fonds. De Vlaamse animatiestudio Walking The Dog werkte mee aan de prent.

De Vlaamse coproductie Walking The Dog stond in voor een belangrijk aandeel in de animatie, lighting en rendering van de film, meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds.

Het Filmfestival van Berlijn is dit jaar aan zijn 64e editie toe en vindt plaats van 6 tot en met 16 februari. Eerder raakte al bekend dat "Violet" van Bas Devos geselecteerd is voor de nevencompetitie Generation 14plus in Berlijn.