"Thuis" viert 3.500e aflevering met nieuwe generiek

Vanavond was op Eén de 3.500e aflevering van "Thuis" te zien. Om dat te vieren krijgt de serie een gloednieuwe generiek. Bij de aflevering van maandag 20 januari zal die voor het eerst worden getoond, maar wij laten u de nieuwe beginbeelden nu al zien.
© VRT

De bestaande generiek is bijna 5 jaar gebruikt, goed voor 885 afleveringen. De bijhorende titelsong gaat zelfs al 1.280 afleveringen mee. De makers van "Thuis" achtten de tijd dan ook rijp voor een gloednieuwe generiek om de dagelijkse soap op Eén op gang te trappen.

Samen met nieuwe beginbeelden, krijgt "Thuis" ook een nieuwe titelsong. "Je bent thuis" heet die. Het lied is geschreven door Roel De Meulemeester en Guy Balbaert. Stefanie De Meulemeester en Sonny Vande Putte hebben het nummer ingezongen.

1 generiek, meerdere versies

Van die nieuwe generiek zijn meerdere versies gemaakt, telkens met verschillende personages. De versies zullen afwisselend worden uitgezonden.

Hieronder kunt u enkele varianten op de generiek bekijken.

De volledige tekst van de nieuwe titelsong

Je bent thuis.
We zijn blij dat je hier kan zijn.
Goede raad van iedereen.
Warme armen om je heen.

Je bent thuis.
Er is geen beter plek voor jou.
Alles past hier in elkaar.
Nergens beter dan thuis.

"Thuis"-generieken door de jaren heen

De nieuwe generiek is meteen de 8e sinds "Thuis" in 1995 het levenslicht zag. Isabelle A zong toen het nummer "Altijd thuis" van Georges De Decker en Mary Boduin. Voor latere generieken namen onder meer Gunther Thomas, Peter Evrard en Sophie Van Mol de zangpartijen voor hun rekening. Hieronder kunt u alle oude generieken herbekijken.