"Wie kiest voor milieuvriendelijke oplossing wordt gestraft"

De reizigersvereniging TreinTramBus reageert onthutst op de verhoging van het Diabolo-toeslag tot meer dan 5 euro. "We vonden de toeslag al te duur. De reiziger die voor de milieuvriendelijke vervoersoplossing kiest, wordt nu nog zwaarder gestraft", zegt de woordvoerder van TreinTramBus Jan Vanseveren.

Jan Vanseveren vindt de toeslag bovendien absurd. "Wie vanuit Brussel naar de luchthaven spoort, betaalt drie keer meer dan het tarief voor een andere treinrit over dezelfde afstand", aldus Vanseveren.

TreinTramBus blijft daarom hameren op een meer eerlijke verdeling. "Wij blijven pleiten voor een minieme taks op de vliegtuigtickets in plaats van de toeslag, zodat de kosten beter worden verspreid over alle vliegtuigpassagiers. Spijtig genoeg worden wij niet gehoord in deze zaak", besluit Vanseveren.