Antwerpse goochelaar vangt bot bij de rechter

De Antwerpse goochelaar Gerard Bakardy heeft nul op het rekest gekregen bij de rechter. Bakardy eiste 8 miljoen euro schadevergoeding van zijn Amerikaanse collega Raymond Teller voor laster en eerroof. Teller had Bakardy beschuldigd van diefstal van een truc.

Gerard Bakardy ruziet al maanden met zijn Amerikaanse collega Raymond Teller over de truc "De act met de roos". Teller beschuldigde Bakardy van plagiaat, terwijl Bakardy aanvoerde dat hij de truc "verbeterd" heeft.

Bakardy stapte naar de rechtbank in Antwerpen en eiste een schadevergoeding van 8 miljoen euro van Teller. De rechter heeft die schadevergoeding niet toegekend, maar sprak niet uit over mogelijk plagiaat.

Een Amerikaanse rechter moet nog beslissen of de act van de Antwerpse goochelaar Bakardy plagiaat is of niet.