Baron François van Hoobrouck (MR) op Kamerlijst FDF

Baron François van Hoobrouck d'Aspre (MR) krijgt de derde plaats op de Kamerlijst van het FDF in Brussel en de zes faciliteitengemeenten in de rand. De oud-burgemeester van Wezembeek-Oppem kan "de verstandhouding" tussen zijn partij MR en de N-VA niet steunen. Dat zegt hij in de kranten Le Soir, La Libre Belgique en De Standaard.

"Ik doe op geen enkele manier afbreuk aan mijn liberaal-hervormingsgezinde overtuigingen", zegt van Hoobrouck. Over enkele dagen geeft hij meer uitleg bij zijn kandidatuur op de FDF-lijst voor de federale verkiezingen van 25 mei, maar hij wil zich hoe dan ook aan de kiezer presenteren als onafhankelijk liberaal.

"Ik kan mij niet vinden in de vriendschap tussen mijn partij (de MR, nvdr.) en de N-VA, ook al gaat het om de visie op de economie", zegt hij. "De MR brengt zichzelf zo in diskrediet. Dat kan niet toegestaan worden."

Onlangs maakte Damien Thiéry, de niet-benoemde burgemeester van Linkebeek, de omgekeerde beweging. Hij trok de deur van het FDF achter zich dicht en sloot zich aan bij de MR.

lees ook