Bliksem verpulvert duim van Christus de Verlosser

Christus de Verlosser, het beroemde kolossale standbeeld dat met gestrekte armen over Rio de Janeiro in Brazilië uitkijkt, heeft een hevig onweer gisteren niet zonder kleerscheuren doorstaan. Een blikseminslag heeft de top van de duim van één van de handen van het beeld verpulverd.

Het beeld van Christus de Verlosser is 38 meter hoog en staat bovenop de berg Corcovado die zelf 710 meter boven de zeespiegel uittorent.

Gisteren trok een hevig onweer over de stad en de staat Rio de Janeiro waarbij meer dan 40.000 bliksems werden geteld. De wind haalde snelheden tot 87 kilometer per uur en verschillende straten van de stad liepen onder water. Het onweer duurde zo'n 3 uur.

Vandaag is gebleken dat ook Christus de Verlosser niet ongeschonden uit het onweer is gekomen. Bij een blikseminslag is de top van de duim van één van de handen van het beeld afgebroken.

De priester verantwoordelijk voor het bijhorende schrijn heeft al laten weten dat de schade begin februari zal worden hersteld. Christus de Verlosser is één van de belangrijkste toeristische attracties van Brazilië.

lees ook