Foto's in de schemering die alle selfies in de schaduw stellen

De fabelachtige landschappen van de Canadese provincie Alberta in een nachtelijke setting en een camera. Meer heeft fotograaf Paul Zizka niet nodig om sprookjesachtige foto's te maken van natuurschoon na zonsondergang. Sinds kort plaatst hij ook zichzelf in beeld om de relatie tussen mens en omgeving in de verf te zetten. Het resultaat benadert de overtreffende trap aller selfies.
Paul Zizka Photography

"Ik geloof in een hechte band tussen mensen en de natuur waarin ze leven", legt Zizka zijn foto's uit. "Vandaag de dag wordt de band echter vaak overschaduwd door de kapitalistische, hectische, materialistische en antropocentrische aard van onze samenlevingen. Ik hoop dat mensen de duurzame band die ze met de wonderen van onze planeet kunnen onderhouden door mijn foto's zullen herontdekken."

Zizka is zich pas twee jaar geleden op nachtfotografie gaan toeleggen, maar kan nu al uitpakken met een indrukwekkende portfolio. Hieronder geven we u enkele van zijn pareltjes mee.

Paul Zizka Photography
Paul Zizka Photography
Paul Zizka Photography
Paul Zizka Photography
Image license supplied to Caters from source
Paul Zizka Photography
Image license supplied to Caters from source
©Paul Zizka Photography

lees ook