Neen, dit is geen mens in een berenpak

Het lijkt te mooi om waar te zijn, de foto die amateurfotograaf Kevin Dietrich in Alaska nam van een jonge grizzlybeer, zwaaiend naar de camera. "Dit welpje barstte van de energie en in al haar enthousiasme zwaaide ze naar ons."
© Kevin Dietrich/Solent News & Photo Agency

Kevin Dietrich nam de foto in het Chugah National Forest in Alaska, zo vertelde hij in een interview met de Amerikaanse editie van Metro. "We waren al veertien dagen op zoek naar grizzlyberen in het wild toen we een moeder en twee welpen zagen jagen."

Dietrich stelde vast dat een van de twee welpen met veel enthousiasme reageerde op de zalmvangst van haar moeder. Telkens haar moeder een zalm te pakken kreeg, rende ze op haar moeder af om haar deel van de prooi te krijgen.

"Het leek erop dat ze door een hoge dosis energie en verlangen om te eten, barstte van het enthousiasme en in al haar enthousiasme zwaaide ze naar ons", legt Dietrich uit.

Vanop een afstand van zo'n 10 meter drukte de fotograaf op het goede moment af, met als resultaat deze ongewone foto van een zwaaiende beer.

Volgens Dietrich hechtte niet iedereen evenveel geloof aan de authenticiteit van zijn foto. "Sommigen dachten dat het een man in een berenpak was!"

Voor Dietrich zit in de foto "alles waar Alaska voor staat: een grizzlybeer in het wild, het ongerepte gletsjerwater, de heldere kleuren". "Maar aan de andere kant toont het maar een deel van wat je in Alaska kunt beleven. Er zijn zoveel andere uitzichten die die natuurlijke wildernis samenvatten."

lees ook