Salvadoraanse non bevalt van Franciscus in Italië

In Rieti in Italië is een 31-jarige non afkomstig uit El Salvador bevallen van een zoon. Dat melden lokale media. Naar eigen zeggen wist ze niet dat ze zwanger was. De boreling heeft de naam Franciscus gekregen, naar de huidige paus.

Afgelopen woensdag belde de jonge non een ambulance omdat ze hevig buikpijn had. Enkele uren later zette ze in het nabijgelegen ziekenhuis een zoon op de wereld.

"Ik wist niet dat ik zwanger was", vertelde ze aan het nieuwsagentschap Ansa. "Ik had enkel buikpijn."

Het nieuws is ingeslagen als een bom in het stadje Rieti waar de non in een klooster verblijft. De andere zusters reageren uiterst verrast. Meteen is een inzamelingsactie voor moeder en kind op het getouw gezet.

Opmerkelijk: de non heeft haar zoon naar verluidt Franciscus genoemd, naar de huidige paus. Volgens een lokale priester is ze van plan het kind zelf op te voeden. De burgemeester van Rieti vraagt iedereen de privacy van de non te respecteren.