Staalarbeider Fréderic Gillot trekt PVDA-lijst in Luik

Bij de verkiezingen voor het Waals Parlement op 25 mei zal de PVDA-lijst in Luik getrokken worden door een staalarbeider. Fréderic Gillot (51) was tot 2005 voorzitter van de lokale PS-afdeling, maar na de goedkeuring van het Generatiepact in 2005 verliet hij de partij.

"Toen aan de oudere arbeiders gevraagd werd om langer te werken, terwijl hun kinderen werkloos waren, werd het voor mij onaanvaardbaar. Ik ben dus overgestapt naar de PVDA", zegt Gillot tijdens een persconferentie.

Volgens de PVDA is de kandidatuur van Gillot "een krachtig signaal". "Arbeiders hebben zelden of nooit een plek in de parlementaire arena, dat moet veranderen. Er is geen enkele reden waarom de parlementen plaatsen zouden zijn die gereserveerd zijn voor overgediplomeerde politici."

lees ook