Steven Spielberg meest invloedrijke beroemdheid

De Amerikaanse regisseur Steven Spielberg heeft de eerste plaats in de lijst van meest invloedrijke beroemdheden van Forbes afgesnoept van Oprah Winfrey. Forbes zet de 67-jarige regisseur op één, Oprah Winfrey moet genoegen nemen met de tweede plaats in de lijst.
AP2012

De filmregisseurs gooien hoge ogen in de lijst van Forbes met de meest invloedrijke beroemdheden. Oprah Winfrey is de enige niet-cineaste die in de top vijf staat.

De eerste plaats is voor Steven Spielberg. Op zijn 67e is Spielberg nog altijd bijzonder succesvol in Hollywood. Zijn laatste film, "Lincoln", was goed voor een omzet van meer dan 200 miljoen euro en verzilverde twee van de twaalf Oscarnominaties.

Oprah Winfrey moet genoegen nemen met de tweede plaats. De talkshowpresentatrice is de laatste tijd minder prominent aanwezig op het scherm. Winfrey runt haar eigen kabelzender en werkt steeds meer achter de schermen.

De top vijf van meest invloedrijke beroemdheden wordt vervolledigd door respectievelijk George Lucas, Ron Howard en Martin Scorsese.