Tiener zwaargewond bij ongeval met bus in Leuven

In Leuven is een 14-jarig meisje zwaargewond geraakt toen ze op het Martelarenplein onder een bus van De Lijn terechtkwam. Dat meldt de Leuvense lokale politie.

Het meisje liep tussen twee perrons door, net op het ogenblik dat een lijnbus kwam aangereden en kwam met een been onder het wiel van de bus terecht. Het meisje uit Huldenberg is naar het Heilig Hartziekenhuis overgebracht. Ze verkeert niet in levensgevaar. De buschauffeur legde een negatieve ademtest af.

Naar aanleiding van het ongeluk zegt De Lijn Vlaams-Brabant zelf vragende partij te zijn om iets te doen aan de veiligheid rond het busstation op het Martelarenplein in Leuven. "We hebben voorstellen doorgegeven aan het stadsbestuur om de omstandigheden te verbeteren en vragen nu om een snelle beslissing", zegt woordvoerster Karen Vandenplas. "We vragen vooral dat de verkeerssituatie op het plein verduidelijkt wordt."