Vrolijke Hao Hao favoriete panda van China

De jonge vrouwelijke reuzenpanda Hao Hao, die eind februari/begin maart van China naar Pairi Daiza in Brugelette verhuist, is verkozen tot "favoriete panda van China" tijdens de Giant Panda Zoo Awards 2013. Ook Pairi Daiza-topman Eric Domb viel in de prijzen.

Hao Hao staat bekend om haar schoonheid en vrolijke karakter. "Ze heeft in China talrijke fans", bevestigt Jeroen Jacobs van de Giant Panda Zoo Awards. De zilveren medaille ging naar panda Basi (Fuzhou Panda World) en panda Yong Yong (Chengdu Field research Centre for Giant Pandas of CRBGPB).

Ook topman Domb van Pairi Daiza viel in de prijzen. Hij werd derde in de categorie Pandapersoonlijkheid van 2013: de mens. Voor de wedstrijd werden er meer dan 239.000 stemmen geteld van over de hele wereld.

De twee reuzenpanda's die China uitleent aan Pairi Daiza veroorzaakten ophef omdat de Antwerpse Zoo ernaast greep. De kwestie kreeg ook een communautair tintje: premier Elio Di Rupo werd ervan beschuldigd via diplomatieke contacten het dierenpark in de buurt van zijn thuisstad Bergen te bevoordelen. Di Rupo heeft altijd ontkend er iets mee te maken te hebben.