"Franstalige liberalen willen in richting N-VA opschuiven"

De Franstalige christendemocraten (CDH) zien in de wil van de Franstalige liberalen (MR) en de Vlaamse christendemocraten (CD&V) om tot een gemeenschappelijke strategie te komen, een poging van de liberalen om op te schuiven in de richting van de N-VA.

Volgens CDH, de traditionele bondgenoot van de CD&V, "bevestigt de MR op deze manier dat ze willen opschuiven in de richting van N-VA". Dat kan tot gevolg hebben dat het CDH van Benoît Lutgen (foto) in de kou blijft staan.

Enkele maanden geleden suggereerde de Waalse volksvertegenwoordiger Jean-Luc Crucke van MR voor het federale niveau een coalitie van MR en PS in Wallonië, met aan Vlaamse kant een coalitie van N-VA, CD&V en Open VLD.

"Je zou denken, op basis van het interview van zaterdag, dat MR-voorzitter Charles Michel aansluiting zoekt bij de centristen, maar in feite gebruikt hij de CD&V om in de rugzak van Bart De Wever te kruipen. De MR zal alles uit de kast halen om aan de macht te komen, samen met de N-VA", zegt een woordvoerder van CDH.