"Het perfecte koppel" wint Çavaria Media Award

Het Eén-programma "Het perfecte koppel" heeft de Çavaria Media Award gewonnen omdat het op een gewone manier een holebi-koppel in beeld bracht. Verder vielen ook Amnesty International Vlaanderen en Patrick Reyntiens in de prijzen.

Tijdens het Eén-programma "Het perfecte koppel" heeft Barbara haar vriendin Saar ten huwelijk gevraagd (beelden onderaan). Het programma valt nu in de prijzen omdat het op een gewone manier een holebi-koppel in beeld bracht. "Saar en Barbara waren een koppel als een ander. Er werd geen punt gemaakt van hun geaardheid. Holebi's hoeven niet altijd geproblematiseerd te worden", zegt Jeroen Borghs van çavaria in een persbericht.

Amnesty International Vlaanderen kwam uit de bus als de winnaar van de Çavaria Campaign Award. De organisatie organiseerde voor één keer geen "schrijf-ze-vrijdag", maar een "schrijf-ze-VASTdag". De campagne stond in het teken van het geweld tegen holebi’s en transgenders. "Het doet deugd dat een mainstream mensenrechtenorganisatie een campagne over holebi- en transgenderrechten doet", klinkt het.

De Çavaria Lifetime Achievement Award werd uitgereikt aan Patrick Reyntiens. Reyntiens zet zich al meer dan 25 jaar in voor seropositieven en was lang een van de enigen die hier openlijk over durfde getuigen. Met zijn open houding en pleidooi voor meer samenwerking tussen de hiv-organisaties droeg hij bij tot het ontstaan van Sensoa, waar hij sinds het ontstaan een gewaardeerde en gedreven medewerker is.