"Londen is nauwelijks veranderd sinds 1927"

Het British Film Institute deelde onlangs prachtig gerestaureerde beelden van Londen uit 1927. Dat inspireerde een Britse filmmaker om dezelfde plaatsen nu te gaan filmen en beide beelden naast elkaar te monteren.

In de jaren 20 trok filmmaker Claude Friese-Greene door Groot-Brittannië met zijn gloednieuwe kleurencamera. Zijn rondreis eindigde in Londen waar hij enkele mooie beelden kon schieten. Een groot deel van die beelden zijn recent gerestaureerd en afgestoft door het British Film Institute en vervolgens online geplaatst.

"Sinds februari heb ik geprobeerd om iedere shot na te filmen", schrijft Simon Smith onder zijn video op videosite Vimeo. "Ik heb in zijn voetstappen gestaan met het hedendaagse equivalent van zijn filmcamera. Deze persoonlijke studie van mij toont aan hoe weinig Londen eigenlijk veranderd is."

Oordeel vooral zelf:

lees ook