"SYTYCD"-première afgelast wegens ziekte winnaar

De première van de "So you think you can dance"-theatertournee gisteravond in Amsterdam is afgelast. Danser Danny Boom, de winnaar van het gelijknamige tv-programma, moest op doktersadvies onmiddellijk naar het ziekenhuis.

De voorstelling zou normaal gezien beginnen om 20.30 uur in het RAI-theater in Amsterdam. Een paar uur voor de start moest Danny Boom echter met spoed naar het ziekenhuis. Hij had een geperforeerde blinde darm opgelopen, zo bleek.

Omdat Boom de belangrijkste rol had in de show, werd de première afgelast. De andere negen finalisten van "So you think you can dance" voerden wel nog een korte show op voor het teleurgestelde publiek. De theatertournee van het dansprogramma gaat gewoon door, al wordt de voorstelling aangepast nu Boom voorlopig buiten strijd is.