"Vlaming beslist of hij over eigen toekomst kan beslissen"

Voor Vlaams Belang gaan de verkiezingen over de vraag of de Vlamingen over hun eigen toekomst zullen kunnen beslissen of hun toekomst zal worden bepaald door Europa of de federale staat. Dat blijkt uit de nieuwjaarsrede van voorzitter Gerolf Annemans.

"De verkiezingen van 25 mei gaan over de vraag of de Vlamingen over hun eigen toekomst zullen kunnen of mogen beslissen of of hun toekomst zal worden bepaald in de megalomane gebouwen van de Europese Unie of in de Franstalige cenakels van de Wetstraat 16", zegt Annemans.

Hij richtte zich met een persiflage van de K3-hit "Wie heb ik aan de lijn? Hallo, hallo??" tot de gewezen Vlaams Belangkiezers, "die het eens met de N-VA hebben willen proberen" en wees hen op de vele dubbelzinnigheden in het discours van de N-VA.

Voor Gerolf Annemans zouden de andere partijen beter zwijgen over de N-VA. CD&V en SP.A zitten samen met de partij in de Vlaamse regering en Open VLD en Groen hebben de staatshervorming mee goedgekeurd. "Zij vormen het olijke kwartet zonder wie Di Rupo en zijn trawanten Vlaanderen niet hadden kunnen beginnen te koloniseren. Zij vormen het Vlaamse kwartet van het Di Rupo-systeem, het kwartet van de schande", vond hij.

Hoe je het ook draait of keert, de N-VA had gelijk om voor het Di Rupo-systeem af te haken, moest hij toegeven, maar "nu de N-VA verwijten dat ze afgehaakt is vanwege het kwartet van de schande is natuurlijk klinkklare onzin", klonk het.

De receptie vond plaats op een boot in Antwerpen. Er daagden meer dan 1.500 mensen op zodat de partij nog een tweede vaartuig moest laten aanrukken om het volk te kunnen ontvangen en een inschrijvingsstop moest invoeren. Partijboegbeeld Annemans hoedde zich meteen voor de grapjes dat Vlaams Belang op de Titanic zou zitten. "Het Vlaams Belang is een ijsbreker die in het pakijs van de multicultuur, de massa-immigratie en de islamisering splijt en breekt", zei hij met een affiche van een ijsbreker op de achtergrond.

lees ook