Auto tuimelt over fietserstunnel en verkeersplein

Bij een zwaar verkeersongeval op de rotonde van de Hannuitsesteenweg met de Zuidelijke Ring (R27) in Bost bij Tienen is vanmiddag rond 15 uur een bestuurster zwaargewond geraakt.

De oorzaak van het ongeval was niet meteen duidelijk. Al zowat 50 meter voor de rotonde ging de bestuurster plots schuin rechtdoor over de middenberm met gras. De auto maaide enkele verkeersborden omver, beukte zich door een verhoogde betonnen stoeprand en metalen vangrail, vloog over een fietserstunnel, tuimelde vele tientallen meters over het verkeersplein en kwam aan de andere kant van een metershoge heuvel op zijn dak tot stilstand op de baan.

Aanvankelijk werd gevreesd dat een moeder en haar kind zich in het wrak bevonden. Uiteindelijk bleek er alleen een bestuurster in te zitten. Ze werd zwaargewond. De vrouw, een twintiger, zat bij aankomst van de hulpdiensten nog in haar wagen. Het slachtoffer werd met zware verwondingen naar het Heilig Hartziekenhuis in Tienen overgebracht.