CEO van Damhert op Limburgse N-VA-lijst

Grete Remen, de topvrouw van het natuurvoedingsbedrijf Damhert, zal bij de verkiezingen van 25 mei deelnemen voor de N-VA. Dat heeft de partij bevestigd na een bericht in Het Belang van Limburg. Ze zou in Limburg de tweede plaats krijgen op de lijst voor het Vlaams Parlement.
BELGA/VIDAL

Grete Remen is juriste van opleiding. Ze is niet alleen CEO van het familiebedrijf Damhert, bekend van natuurvoedingsproducten, maar ook bestuurslid van ondernemersorganisatie Voka Limburg, lid van de Raad der Wijzen van VIA (Vlaanderen in Actie) en actief in "'t Weyerke", een dienstencentrum voor personen met een beperking, zo staat in een persbericht van de N-VA.

"Ik heb steeds mijn verantwoordelijkheid genomen, in mijn bedrijf en in mijn gezin", zegt Remen, een 47-jarige moeder van 5 kinderen, in het persbericht. "Maar de laatste jaren moest ik toezien hoe het van kwaad naar erger gaat. Pestbelastingen die ondernemerschap ontmoedigen, de enorme loonkosten die jobs vernietigen, het misbruik van de sociale voorzieningen... Dat stoot mij echt tegen de borst. Als onderneemster, als moeder, maar ook als burger."

"Als ik de analyse maak, dan is het duidelijk dat we nood hebben aan verandering. En enkel de N-VA kan die verandering brengen. Ik kan niet anders dan ook hier mijn verantwoordelijkheid nemen", klinkt het nog. Remen zegt voluit te willen gaan voor het beleid van de N-VA - "een beleid dat de belastingen verlaagt, de overheid afslankt en de schulden afbouwt" - en te kiezen voor het confederalisme.

De Limburgse lijst voor het Vlaams Parlement zou worden getrokken door Jan Peumans, de voorzitter van het Vlaams Parlement. Het nationale kiescollege heeft nog wel het laatste woord.