Charmezanger Johnny White begraven in Scherpenheuvel

In de basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel heeft de begrafenisplechtigheid van Johnny White plaatsgevonden. De Vlaamse charmezanger overleed maandagavond aan een hartaanval. Hij werd 67 jaar.

Ruim 1.100 mensen kwamen vanmorgen afscheid nemen van Johnny White. De Basiliek Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel biedt maar plaats aan 500 rouwenden, vele honderden moesten de afscheidsdienst dus buiten volgen.

Van de collega's van White waren onder meer Jimmy Frey, Margriet Hermans, Luc Appermont, John Terra en Liliane Saint-Pierre aanwezig. Die laatste was erg aangedaan. "Het brengt heel wat naar boven. Ik weet dat hij geen verloren hart heeft gehad, maar af en toe wel een gebroken hart", zei ze.

Ook Nicole en Hugo waren op de plechtigheid. Zij traden op in dezelfde "Canzonissima"-aflevering. "We hebben enorm veel samengewerkt, we zijn samen begonnen. Van die "Canzonissima"-reeks zijn er nu al 5 overleden van de 10. Dan begin je te denken: wie is de volgende?", reageerde het duo.

Johnny White, de artiestennaam van Johnny Laurent Wittevrouw, werd geboren op 13 juni 1946 in Kaggevinne. Hij werd in de jaren 60 bekend via het BRT-programma Canzonissima. Zijn grootste hit was "Verloren Hart, Verloren Droom" uit 1971. Andere grote hits van White waren "Jij Weet Wat Liefde Is" en "Maar Waarom".

Johnny White werd maandagnamiddag geveld door een hartaanval. Een kijkoperatie in het algemeen stedelijk ziekenhuis van Aalst moest duidelijkheid brengen over zijn toestand, maar hij ontwaakte niet meer uit de verdoving. Volgend jaar zou de zanger zijn 50-jarige carrière vieren.