Groen wil van werk de inzet maken van de verkiezingen

Voor de partij Groen is werk dé inzet van de komende verkiezingen. "We willen meer jobs, goede jobs en beter betaalde jobs", zegt voorzitter Wouter Van Besien op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij.

"We gaan voor meer werk, meer jobs voor die 100.000 jongeren die nu sukkelen van interim naar stage", zegt Van Besien. "We zorgen voor goede jobs, die minder stresserend zijn met meer tijd voor familie en vrienden. We willen betere jobs en beter betaalde jobs. We willen hogere lonen door lasten op arbeid te verminderen en te stoppen met het uithollen van de index."

Volgens de Groen-voorzitter hebben de huidige Vlaamse minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) en zijn federale collega Monica De Coninck (SP.A) te weinig gedaan tegen de jeugdwerkloosheid. De partij wil daarom - als ze daartoe de kans krijgt - deelnemen aan de Brusselse, federale en Vlaamse regering.

Daarnaast hekelt Van Besien ook de "stilstand" in de Vlaamse regering die volgens hem nefast is voor de gezondheid van de Vlaming en voor de economie.

lees ook