Hollywooddebuut Roskam komt uit op 19 september

De filmmaatschappij Fox Searchlight heeft een releasedatum bekendgemaakt voor "The drop", het Hollywooddebuut van de Vlaamse regisseur Michaël R. Roskam. De film, die de werktitel "Animal rescue" had gekregen, gaat op 19 september in première in de VS.

Roskam kwam in de belangstelling in de VS na de Oscarnominatie voor "Rundskop" in 2012. Zijn Amerikaanse debuut is al een tijdje opgenomen, maar tot nu was niet bekend wanneer de film in de zalen zou komen. De Amerikaanse première is dus voor september.

De prent komt uit als "The drop" en dus niet als "Animal rescue", de werktitel. Het wordt de laatste film waarin de recent overleden acteur James Gandolfini te zien zal zijn. Ook de rest van de cast oogt indrukwekkend met onder meer Tom Hardy ("Inception", "The dark knight rises"), Noomi Rapace ("Millenium"-trilogie, "Prometheus") en Matthias Schoenaerts.

"The Drop" gaat over een voormalige gangster (Tom Hardy), die weer op het rechte pad wil raken. Maar wanneer hij een jonge pitbull aantreft in een vuilnisbak wordt hij het doelwit van de mentaal onstabiele ex-eigenaar van het hondje. De film is gebaseerd op een kortverhaal van de Amerikaanse auteur Dennis Lehane, die ook de succesvol verfilmde romans "Mystic river" en "Shutter Island" schreef.