Overvaller plukt kapper en zijn klanten kaal in Moeskroen

In Moeskroen is gisteren een kapperszaak overvallen door een gewapende man. Die had een geweer bij en ging er met 450 euro vandoor, zo meldt het parket van Doornik. De overvaller is spoorloos.

De feiten speelden zich gisterenmiddag rond 15 uur af in een kapperszaak nabij de Henri Dunantstraat in Moeskroen. Een man met handschoenen aan en de kap van zijn jas over het hoofd kwam de zaak binnen via het veiligheidssas. De uitbater die er geen erg in had, opende de beveiligde deur om de man binnen te laten.

Eens binnen haalde de man een geweer uit zijn sporttas en richtte het wapen op de uitbater. Hij wilde de inhoud van de kassa. De overvaller bedreigde ook de klanten in de zaak en eiste het geld dat ze op zak hadden. De overvaller deed iedereen naar een ruimte achteraan in de zaak gaan en beval ze met het gezicht naar de muur en de rug naar hem te blijven staan. Daarna ging hij er in allerijl vandoor.

"Via camerabeelden kwam de politie een man op het spoor die erg leek op de overvaller. Hij werd opgepakt, maar het bleek niet om de dader te gaan. Die is nog steeds spoorloos", meldt het parket.