Taliban slaan bloedig toe in Afghaanse hoofdstad

In de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn 21 dodelijke slachtoffers gevallen bij een zelfmoordaanslag tegen een Libanees restaurant. Bij de slachtoffers zijn ook 13 buitenlanders. Het restaurant stond bekend als ontmoetingsplaats voor buitenlanders in Afghanistan.

Eerst heeft een zelfmoordterrorist zichzelf opgeblazen voor de geblindeerde deuren van het restaurant. De zware explosie was te horen in de hele stad.

Daarop hebben twee andere terroristen van de verwarring misbruik gemaakt om het restaurant binnen te dringen en het vuur te openen op de aanwezigen. Pas daarna konden ze worden doodgeschoten door speciale eenheden van het Afghaanse leger.

De taliban voeren geregeld aanvallen uit tegen doelwitten van de Afghaanse machthebbers. Buitenlanders worden veel minder vaak geviseerd. Volgens een woordvoerder van de taliban was deze aanslag een wraakactie voor de Afghaanse doden die zijn gevallen bij een gewelddadige confrontatie tussen de taliban enerzijds en het Afghaanse leger en de NAVO-troepen anderzijds.