Valérie Trierweiler heeft ziekenhuis verlaten

Valérie Trierweiler, de levensgezellin van de Franse president François Hollande, heeft vanmiddag het ziekenhuis in Parijs verlaten waar ze sinds 10 januari opgenomen was na onthullingen over een vermoedelijke affaire van haar partner met actrice Julie Gayet.

De 48-jarige Trierweiler, journaliste en moeder van drie kinderen, was volgens haar entourage erg aangeslagen en vermoeid na de onthulling over de scheve schaats van Hollande door het magazine Closer. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis van Pitié Salpétrière. Ze zal nu verder rusten in La Lanterne, het presidentiële buitenverblijf vlak bij Versailles.

Hollande heeft het bestaan van een affaire met Gayet niet ontkend. Op zijn nieuwjaarspersconferentie wilde de president dinsdag niet ingaan op vragen rondom zijn liefdesleven. Hij zei dat dit tot de privésfeer behoort. Toch gaf hij toe dat het stel "moeilijke momenten" doormaakt. Hollande beloofde klaarheid te bieden over de situatie van de Franse First Lady vooraleer hij op 11 februari de Verenigde Staten bezoekt.

Op Twitter heeft Trierweiler intussen iedereen bedankt voor de steunbetuigingen.

Meest gelezen