Verdwenen Britse peuter dood gevonden, moeder opgepakt

De 3-jarige Britse verdwenen peuter, Mikaeel Kunar, is dood teruggevonden. Dat heeft de Schotse politie bevestigd. Politiechef Malcolm Graham laat weten dat er een verdachte is opgepakt. Volgens verschillende Britse media gaat het om de moeder.

Woensdagavond rond negen uur stopte de moeder volgens haar verklaring haar 3-jarige zoontje in bed. Toen ze hem de volgende ochtend wilde wakker maken, was zijn bed leeg. Gewoonlijk deelt Mikaeel zijn kamer met zijn tweelingzusje, maar zij sliep die nacht elders. De schoenen en jas van het jongetje waren ook verdwenen. In het huis wees niets op een inbraak.

Vrij snel werd een erg grote zoekactie opgezet. Brandweerpersoneel zocht in nabijgelegen tuinen en parken, bijgestaan door vrijwilligers van het Britse Rode Kruis. De kustwacht zette helikopters in. De politie kamde dan weer de naburige bossen uit. Er werd zelfs een hulplijn geactiveerd voor iedereen die mogelijk een tip zou kunnen hebben over de verdwijning van de peuter.

Intussen is het levenloze lichaam van Mikaeel gevonden. "Ik kan bevestigen dat we het lichaam hebben gevonden van de jongen", zegt politiechef Malcolm Graham. "We hebben de familie geïnformeerd en er is een persoon opgepakt." Volgens verschillende Britse media zou het om de moeder gaan, maar daar kon de politie voorlopig niets over kwijt. "Ik wil wel graag iedereen bedanken die ons geholpen heeft met het onderzoek."