"250 dolfijnen gevangen in Japanse baai"

De militante dierenrechtenorganisatie Sea Shepherd meldt dat Japanse vissers een recordaantal dolfijnen hebben gevangen in de baai van de plaats Taiji. In het verleden zouden de aantallen veel lager gelegen hebben.

Volgens Sea Shepherd worden de dieren daar nu bijeengedreven om later te vangen of af te slachten. Een klein deel van de dolfijnen zou de slachtpartij moeten overleven en zou verkocht worden aan dolfinaria. De rest wordt volgens de organisatie afgeslacht en het vlees wordt dan verkocht in de Japanse vismijnen. Sea Shepherd klaagt de dolfijnenjacht al langer aan.

De baai in de Japanse plaats Taiji is bekend van de documentairefilm The Cove uit 2009 over de dolfijnenjacht. In de film - die goed was voor de Oscar voor Beste Documentaire (2010) - zijn gruwelijke beelden te zien waarin migrerende dolfijnen worden bijeengedreven in een verborgen inham waar ze in netten worden gevangen en gedood met speren over de randen van de kleine vissersboten.