"American hustle" en "Breaking bad" vallen in de prijzen

De misdaadkomedie "American hustle" heeft gisteravond de award voor beste film gewonnen op de Screen Actors Guild Awards (SAG). Dat zijn de prijzen van de belangrijkste acteursvereniging in Hollywood. De SAG Awards gelden als een van de graadmeters voor de Oscars. Ook de serie "Breaking bad" werd opnieuw bekroond.
2014 Getty Images
De cast van "American hustle"

Vorig jaar ging de prijs voor beste film naar "Argo", die vervolgens ook met de Oscar ging lopen. "American hustle" wordt nu steeds meer genoemd als de favoriet om in maart de belangrijkste filmprijs te winnen, al zijn ook "12 years a slave" en "Gravity" zeker grote kanshebbers.

De Australische actrice Cate Blanchett werd gisteravond beloond met de prijs van beste actrice voor haar rol in "Blue jasmine", een film van Woody Allen. Matthew McConaughey werd verkozen tot beste acteur voor zijn rol in "Dallas buyers club", een film die is gewijd aan de strijd tegen aids.

Beiden wonnen eerder deze maand ook al een Golden Globe voor hun vertolkingen. Blanchett kreeg in totaal al meer dan 15 prijzen voor haar rol en wordt beschouwd als een bijna zekere winnaar bij de Oscars. De prijs voor beste acteur in een bijrol ging ook naar "Dallas buyers club" en was voor Jared Leto. Beste actrice in een bijrol werd Lupita Nyong'o ("12 years a slave").

"Breaking bad" zet zegetocht voort

Op de SAG Awards is er ook een televisieluik. "Breaking bad" zette daar zijn zegetocht voort. De serie won de prijs voor beste dramaserie en hoofdrolspeler Bryan Cranston de prijs voor beste acteur in een dramaserie. De award voor beste comedy was voor "Modern family". Ty Burrell, die de rol van Phil Dunphy speelt in de sitcom, werd uitgeroepen tot beste acteur in een comedyserie.

De Screen Actors Guild Awards zijn film- en televisieprijzen die sinds 1995 jaarlijks uitgereikt worden door de Screen Actors Guild, de grootste acteursvereniging van Hollywood. Alle leden van de vakvereniging mogen stemmen om de winnaars te bepalen. Een overzicht van alle winnaars vindt u hier.

Cate Blanchett (beste actrice):

2014 Getty Images

Lupita Nyong'o (beste actrice in een bijrol):

2014 Getty Images

Matthew McConaughey en Jared Leto (beste acteur en beste acteur in een bijrol):

2014 Getty Images

De cast van "Breaking bad":

2014 Getty Images

de cast van "Modern family":

2014 Getty Images

De cast van "American hustle":

2014 Getty Images