"Belg te tolerant voor rijden onder invloed"

Het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) is ongerust over het feit dat steeds meer mensen positief blazen. "De Belg weet dat rijden onder invloed risicovol is, weet dat we controleren, maar stelt het gedrag toch."

Het BIVV vindt de voorlopige cijfers van de BOB-controles verontrustend. "Algemeen kunnen we stellen dat de Belgen te tolerant zijn voor het rijden onder invloed", zegt Karin Genoe van het BIVV. "De Belg weet dat rijden onder invloed risicovol is, weet dat we controleren, maar stelt het gedrag toch." Vooral dat laatste is verontrustend, omdat de BOB-controles op voorhand worden aangekondigd.

"Het is een zeer ambigue situatie, maar wel een waar we rekening mee moeten houden als we willen sensibiliseren", klinkt het. Het instituut benadrukt overigens dat er nog geen volledige cijfers zijn, want de BOB-campagne loopt nog tot het einde van de maand.