"Nieuw NAVO-hoofdkwartier veel duurder dan gepland"

Het nieuwe NAVO-hoofdkwartier dat momenteel gebouwd wordt in de Brusselse gemeente Evere dreigt veel duurder uit te vallen. Volgens het Duitse weekblad Der Spiegel zou de bouw 245 miljoen euro meer kosten dan eerst was begroot.
AP2013

De staf van NAVO-secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen zou volgens Der Spiegel de ambassadeurs van de 28 lidstaten van de alliantie op 19 december geïnformeerd hebben dat bouwheer BAM Alliance zich niet aan de in de budget voorziene bovengrens van 1,05 miljard euro kan houden. Als er niet snel vers geld op tafel komt, zou zelfs een bouwstop dreigen, aldus Der Spiegel.

Er wordt gesproken over 245 miljoen euro extra kosten. Het einde van de werken zou wellicht ook met 9,5 maanden worden uitgesteld. Normaal zou het nieuwe NAVO-gebouw, dat verrijst tegenover het oude hoofdkwartier, in het voorjaar van 2016 in gebruik moeten worden genomen.