"Voor mij een stukje pizza met extra slang"

Een Amerikaans pizzarestaurant biedt een wel erg bijzondere pizzavariant aan: Een pizza "recht uit het plaatselijke moeras" met python- en alligatorvlees en enkele kikkerbilletjes.
Image license supplied to Caters from source

Nu leggen mensen wel vaker vreemde zaken op pizza's die de gemiddelde Italiaan al doet kokhalzen, wie is er ooit opgekomen om ananas op een pizza te leggen? In Fort Myers, in de Amerikaanse staat Florida, gaan ze wel erg ver. In een lokaal pizzarestaurant liet de chef zich inspireren door het nabijgelegen moeras, the Everglades.

Op de pizza liggen naast de klassieke kaas en tomatensaus ook stukjes python- en alligatorvlees en enkele kikkerbilletjes. De ingrediënten komen volgens uitbater Evan Daniell allemaal "recht uit het moeras". Het geheel wordt zelfs afgewerkt met de zogenoemde "moeraskool" die in het moeras wordt gekweekt.

Wie zelf eens zo'n slangenpizza wil proberen: Door de hoge kostprijs van het pythonvlees (naar verluidt 66 dollar per pond) kost dergelijke pizza 45 dollar (zo'n 33 euro).

Image license supplied to Caters from source

lees ook