Geen "Wolf of Wall Street" in Spaanse bioscopen

"The wolf of Wall Street", de jongste film van Martin Scorsese, zal niet te zien zijn in de Spaanse bioscopen van Kinepolis en Cinesa. De filmbedrijven, die samen 46 bioscopen uitbaten in Spanje, vinden dat Universal Pictures, de distributeur, te veel geld vraagt.
Een beeld uit "The wolf of Wall Street"

"Door de huidige crisis in de sector, de bezuinigingen op salarissen en personeel, en de constante promoties om de kijker toch naar de zalen te lokken, kunnen we het ons niet veroorloven om de vergoedingen te betalen die gevraagd worden door Universal", zegt Rául Cabrera, de marketingdirecteur van Cinesa, in de Spaanse krant El País.

Cabrera betreurt "de schade voor de toeschouwers", maar zegt dat Cinesa niet kan uitsluiten dat dezelfde maatregel in de toekomst ook nodig zal zijn. Universal zegt dat de gevraagde vergoeding in de lijn ligt van wat er anders gevraagd wordt voor een nieuwe film van Scorsese. Details over de voorwaarden wil de filmdistributeur evenwel niet kwijt.

Universal zegt ook dat ze goede relaties willen behouden met Kinepolis en Cinesa en dat ze hopen dat er een alsnog een akkoord kan worden gevonden. "The wolf of Wall Street" haalde deze week vijf Oscarnominaties binnen, waaronder die voor beste film, beste regisseur en beste acteur (Leonardo DiCaprio). De film is gebaseerd op de autobiografie van de frauduleuze beursmakelaar Jordan Belfort.