Madonna biedt excuses aan voor het "n-woord"

Madonna heeft zich verontschuldigd voor een omstreden post op Instagram. De zangeres had een foto van haar zoon online geplaatst met daarbij de hashtag #disnigga. En dat schoot bij velen in het verkeerde keelgat.
Rocco, de 13-jarige zoon van Madonna.

Madonna postte de foto van haar 13-jarige zoon Rocco Ritchie die aan het boksen was op vrijdagavond. Dat ze daarbij de hashtag #disnigga gebruikte, waar het heel controversiële woord "nigger" inzit, leidde al snel tot commotie.

Een dag later verwijderde Madonna de post van haar Instagram-account. "Vergeef me. Het spijt me als ik iemand heb gekwetst door het "n-woord" te gebruiken. Het was bedoeld als een liefkozende term voor mijn blanke zoon. Ik begrijp dat het een provocerend woord is en wil me excuseren als het mensen de verkeerde indruk heeft gegeven."

Eerder deze maand kwam de zangeres in de pers door een andere Instagram-post. Ze had een foto online gezet van Rocco en twee vrienden die flessen sterke drank in hun handen hadden. "Een grapje, niemand was echt aan het drinken", zei Madonna daarover.

AP2013