Nieuwe politieke beweging in de maak in Aalst

De zeven Aalsterse SP.A-leden die recent uit de partij zijn gezet omdat ze wilden blijven besturen met de N-VA, richten nu een eigen lokale partij op. Het 7-tal wil een aantal accenten anders leggen dan bij de SP.A.

"We blijven gaan voor een sociaal, verdraagzaam en warm Aalst en Vlaanderen", zegt Dylan Casaer. "Maar tegelijk leggen we toch hier en daar een aantal accenten anders dan bij de SP.A. We hebben geen schrik om ons Vlaams op te stellen en om ook voor de tweeverdieners op te komen. We vinden dat de SP.A de modale Vlaming te veel in de steek laat."

Morgenavond wordt de naam en het logo van de nieuwe politieke beweging bekendgemaakt. De 7 ex-S.PA'ers sturen vandaag nog wel een brief naar het SP.A-partijbestuur met de vraag om hun uitzetting toch nog ongedaan te maken.