SP.A heeft lovende woorden voor regering-Di Rupo

SP.A-voorzitter Bruno Tobback heeft op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij de lof gezongen van de federale regering. Opvallend was dat hij over de Vlaamse regering in alle talen zweeg. Hij pleitte ervoor om de komende vier maanden voort te besturen.

De SP.A heeft de voorbije jaren bewezen niet bang te zijn om tegen de stroom in te roeien en is bereid dat in de toekomst ook te doen. Dat heeft SP.A-voorzitter Bruno Tobback gezegd in zijn nieuwjaarstoespraak voor 2.500 partijleden in Antwerpen.

Hij prees het werk van de federale regering. "De regering-Di Rupo heeft in deze moeilijke en uitdagende tijden niet alleen gedaan wat moest, ze heeft gewoon uitstekend werk geleverd. Ze heeft de uitdaging aangegaan waar anderen noch het lef, noch de ideeën voor hadden en ze heeft die taak vol brio volbracht. Ik wil namens u allen niet alleen Johan (Vande Lanotte, nvdr.), Monica (De Coninck, nvdr.) en John (Crombez, nvdr.), maar alle partners daarvoor feliciteren."

Tobback somde enkele verwezenlijkingen op: de begroting is in betere conditie dan die van vele andere Europese landen, het spaargeld is veiliger dan wat de Europese regels garanderen, de groei en de vooruitzichten voor de komende jaren liggen hoger dan in de meeste andere eurolanden en de werkloosheid is minder gestegen.

Maar het werk is nog niet af. "Dat er in mei verkiezingen zijn, betekent voor ons echter niet dat er de komende vier maanden niet meer bestuurd moet worden of dat er niets meer kan gebeuren", sneerde hij naar "de leden van diverse regeringen en regeringspartijen" die vonden dat de werkcheque van Monica De Coninck er niet meer mag komen omdat de verkiezingen eraan komen. De SP.A maakt met andere woorden een punt van de werkcheques.

Opvallend was dat Tobback niets zei over het werk van de Vlaamse regering, waarin de SP.A ook vertegenwoordigd is met drie ministers.

Meest gelezen